Halvdag adrenalin och bungy jump

Vi kom till Victoria falls på eftermiddagen och fick bå information om vad det fanns för aktiviteter att göra dagen efter. Vi hade tänkt hoppa bungy jump men när vi såg filmen med aktiviteter och fick information bestämde vi oss för en halvdag adrenalin. Bungy jumpen bestämde vi oss för dagen efter.

Vi började klockan 11 dagen efter med aktiviteterna. Här började vi med flying fox, man var fastspänd så man skulle flyga som en superhjälte längs en vajer. Väl fastspänd fick man springa från en plattform och sedan gled man ut på vajern ca 80 meter över vattnet. Det var roligt och härligt men inte nån särskild kick. 
Den andra grejen vi gjorde var zipline, där gled man längs en 450 m lång vajer som var fastspänd mellan två punkter i 45 graders lutning. Den gjorde vi tillsammans för att nå topphastigheten snabbare :) Det gick i ca 110 km/h så det var riktigt härligt.
Den sista aktiviteten av de tre var gorge swing, där hoppade man ut för en klippa ungefär som bungyjump, med ett fritt fall på 70 m för att sedan plana ut i en 140 m lång gungning. Även denna bestämde vi att göra tillsammans eftersom vi då hade bestämt att hoppa bungyjump också! Gorge swingen var riktigt nice, det sög ordentligt i magen och man fick en rejäl kick! :)

När vi var klara med dessa tre saker bar det direkt av till gränsen där bungyjumpen var. Den är på bron som ligger mellan Zimbabwe och Zambia, i ingenmansland.  :P
Bungyjumpen var grymt rolig! kändes helt sjukt att bara slänga sig ut för en 111 m hög bro med bara en lina i benen, vi var glada att vi bestämde oss för att hoppa bungy också för den var helt klart bäst! :)

Dagen avslutades sedan med en boozecruise, en båttur på ett par timmar med obegränsat med dricka! Efter det fortsatte festen ute på stan, helt enkelt en grymt bra dag!

Nu ska jag försöka lägga upp lite bilder, hoppas det fungerar..

Ha det bra!

/Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0